Spi­sak na­ših ko­mer­ci­jal­nih je­ze­ra na ko­ji­ma se krup­ni ci­pri­ni­di osim mo­der­nim ša­ran­džij­skim pri­bo­rom i pri­stu­pom mo­gu pe­ca­ti i na me­tod-fi­der pro­du­žen je ne­dav­no i ve­li­kim je­ze­rom rib­nja­ka Mi­ka Alas. Ta­ko od sa­da broj­ni »me­to­da­ši« iz glav­nog gra­da i ši­re oko­li­ne vi­še ne mo­ra­ju da pu­tu­ju i vi­še od ne­ko­li­ko de­se­ti­na ki­lo­me­ta­ra do pr­ve vo­de na ko­joj mo­gu pe­ca­ti na omi­lje­ni na­čin. A već sa­da je iz­ve­sno da će na »Mi­ki« i te ­ka­ko bi­ti bi­ti do­brog me­tod ri­bo­lo­va

Sve broj­ni­je lju­bi­te­lje me­tod-fi­der ri­bo­lo­va u Sr­bi­ji, a po­go­to­vo one iz Be­o­gra­da i oko­li­ne, sa­svim si­gur­no će ob­ra­do­va­ti vest da je od­sko­ra pe­ca­nje tom teh­ni­kom do­zvo­lje­no na ve­li­kom je­ze­ru po­pu­lar­nog ko­mer­ci­jal­nog re­vi­ra Mi­ka Alas u na­se­lju Kr­nja­ča, ko­je va­ži za jed­nu od na­ših naj­a­trak­tiv­ni­jih vo­da za lov ša­ra­na po prin­ci­pu »uhva­ti i pu­sti«.

OTKAD JE UVE­DE­NA OVA NO­VI­NA, na taj na­čin sam na »Ve­li­kom Mi­ki« pe­cao već u tri na­vra­ta i sva­ki put sam le­po pro­šao, a bez pre­te­ri­va­nja mo­gu re­ći da sam pre­za­do­vo­ljan i ri­bljim fon­dom i ulo­vi­ma, ali i ure­đe­no­šću re­vi­ra, pri­la­zom me­sti­ma i svim osta­lim. Dru­štvo mi je jed­nom pra­vio moj drug Želj­ko iz no­vog ri­bo­lo­vač­kog klu­ba DTF, a već su me­tod-fi­der pri­stu­pom ov­de pe­ca­le i mo­je biv­še klup­ske ko­le­ge Ko­sta Se­dlan i Mi­lan Jo­va­no­vić i svi smo le­po pro­la­zi­li, čak i u da­nu ka­da je ko­ša­va pra­vi­la pro­ble­me oko uoča­va­nja tr­za­ja.

ZA PRI­MA­MU SAM KO­RI­STIO Pro­mix pe­le­te preč­ni­ka 2 mm sa aro­mom »Krill« (ra­či­či), dok su ma­mac bi­li Pro­mix Pop-upo­vi sa aro­ma­ma »Krill«, »Pi­ne­ap­ple« (ana­nas), »Squ­id« (lig­nja) i »Gar­lic« (be­li luk). Naj­vi­še ri­ba da­li su mi pop-apo­vi sa aro­mom ra­či­ća, ali iskre­no go­vo­re­ći mi­slim da ni­je bi­lo to­li­ko va­žno ko­ji je ma­mac na šta­pu ko­li­ko je bi­lo bit­no če­sto za­ba­ci­va­ti, ne dr­ža­ti si­stem pre­vi­še za­teg­nu­tim i kon­tri­ra­ti na sva­ki... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 573-)