Štampa

Ta­miš ume da sre­di­nom le­ta ob­ra­du­je ri­bo­lov­ce pu­nim ču­var­ka­ma be­le ri­be, ali i da bu­de vr­lo škrt. Ne­ka­da je po­treb­no mno­go tru­da i str­plje­nja da bi­smo se na­pe­ca­li čak i na do­bro oda­bra­nom me­stu.

U naj­to­pli­jem de­lu go­di­ne je­di­nog is­klju­či­vog gra­bljiv­ca me­đu ci­pri­ni­di­ma ne­ret­ko će­mo naj­u­spe­šni­je hva­ta­ti na ve­štač­ke mam­ce ko­ji pa­ra­ju vo­de­nu po­vr­ši­nu. Ali to ne zna­či da će­mo bu­co­va do­bi­ja­ti na bi­lo ko­ju va­ra­li­cu tog ti­pa. Evo šta tre­ba da zna­te da bi­ste se mo­gli na­da­ti do­brom ulo­vu

Na re­ka­ma mren­skog re­gi­o­na, uko­li­ko se ne pe­ca na tra­vu, be­la ri­ba se u naj­ve­ćem bro­ju slu­ča­je­va pri­hra­nju­je sta­rim hle­bom ili me­ša­vi­nom hle­ba, ze­mlje i bra­šna­ste pri­ma­me. Me­đu­tim, ovog pu­ta je naš vr­sni plov­ka­roš plo­ti­cu pe­cao na hra­nu i ma­mac o kom ni­je ni raz­mi­šljao.

Sta­ri­jim ri­bo­lov­ci­ma i da­nas je do­volj­no re­ći »Kvik Fi­ne­sa« i ni­ka­kvo da­lje ob­ja­šnja­va­nje ni­je po­treb­no. Či­ta­va ta se­ri­ja ma­ši­ni­ca le­gen­dar­ne ne­mač­ke fir­me D.A.M. još uvek je si­no­nim za kva­li­te­tan ma­te­ri­jal, pre­ci­znu iz­ra­du i du­go­več­nost. Ovo­ga pu­ta pred­sta­vlja­mo jed­nog od naj­po­pu­lar­ni­jih čla­no­va te ve­li­ke i ugled­ne po­ro­di­ce

Ovo­go­di­šnje tak­mi­če­nje naj­bo­ljih fi­de­ra­ša odr­ža­no je na zahtevnoj sta­zi ve­li­kog i du­bo­kog ka­na­la sa slan­ka­stom vo­dom, u kom ni­je bi­lo pre­vi­še ri­be, pa je pe­ca­nje i za naj­ve­će svet­ske aso­ve bi­lo pri­lič­no te­ško. Na­ši mom­ci, ko­ji su se od pr­vog do po­sled­njeg mi­nu­ta po­šte­no bo­ri­li, za­vr­ši­li su u do­njoj po­lo­vi­ni ta­be­le, ali ih je sa­mo ne­ko­li­ko iz­gu­blje­nih ri­ba ko­šta­lo vi­so­kog pla­sma­na

Ve­ći­na ri­bo­lo­va­ca zna od ko­li­ke ko­ri­sti mo­gu bi­ti po­da­ci o vo­do­sta­ju, tem­pe­ra­tu­ri vo­de i dru­gim fak­to­ri­ma ko­ji uti­ču na pri­su­stvo ri­be na ne­kom te­re­nu i nje­nu ak­tiv­nost. Pa ipak, mno­ge mr­zi da ulo­že ma­kar i ma­li trud da te stva­ri za­pi­šu i ta­ko se­bi obez­be­de po­u­zda­ni vo­dič za na­red­ne go­di­ne