Iako je bi­je glas da je ha­la­plji­va i da se la­ko lo­vi, ba­bu­ška ume da bu­de vr­lo iz­bir­lji­va i iz­ne­na­đu­ju­će opre­zna, po­go­to­vo na ma­lim vo­da­ma iz­lo­že­nim ve­li­kom ri­bo­lo­vač­kom pri­ti­sku. Naš eks­pert za plov­ka­re­nje na­šao je do­bit­nu for­mu­lu za je­se­nje pe­ca­nje na ma­lom i iz­ra­zi­to za­tra­vlje­nom ka­na­lu

Ka­nal Ki­šva­ra je za pe­ca­nje jed­na od naj­za­ni­mlji­vi­jih vo­da u Pan­če­vač­kom ri­tu. Kod na­se­lja Vr­bov­ski, po­red ko­jeg kri­vu­da, za ri­bo­lov je po­go­dan po­tes od gro­blja do vo­do­vo­da, dok su dru­gi de­lo­vi ka­na­la ob­ra­sli tr­skom i osta­lom ve­ge­ta­ci­jom. Ki­šva­ru na­sta­nju­ju sve ri­be ko­je ži­ve u spo­ro­te­ku­ćim vo­da­ma, a do­mi­nan­tan je sre­br­ni ka­raš (ba­bu­ška). Uz nje­ga ima i bo­dor­ke, cr­ven­per­ke, ša­ra­na i de­ve­ri­ke, dok sam od gra­blji­vi­ca ov­de pe­cao štu­ku i ban­da­ra.

Babuska

Ne­dav­no, po­sle du­že pa­u­ze, vra­ća­ju­ći se sa Ta­mi­ša svra­tio sam do Ki­šva­re i ma­lo se pro­še­tao de­lom oko mo­sta ka­ko bih iz­vi­deo si­tu­a­ci­ju i us­peo da na­đem ma­kar jed­no me­sto na kom bi se u tom ča­su mo­glo pe­ca­ti. Vo­do­staj je bio ni­zak, a po­vr­ši­na sko­ro u pot­pu­no­sti pre­kri­ve­na so­či­vi­com, ali sam ipak za­pa­zio jed­nu ru­pu u tra­vi, preč­ni­ka oko dva me­tra, u ko­ju sam mo­gao da za­ba­cim svo­je plov­ka­ro­ške si­ste­me.

UBR­ZO NA­KON PRI­HRA­NJI­VA­NJA sa ne­ko­li­ko ku­gli pri­ma­me 100% Catch Ba­bu­ška, ko­joj sam do­dao ma­lo cr­vi­ća i me­snih pe­le­ta od istog pro­iz­vo­đa­ča, na mo­ju sre­ću, po­če­le su da se ja­vlja­ju bo­dor­ke i cr­ven­per­ke, a za­tim i le­pe ba­bu­ške. Kad je reč o mam­ci­ma, ri­ba je bi­la vr­lo se­lek­tiv­na, pa su cr­ven­per­ke uzi­ma­le sa­mo cr­vi­će, bo­dor­ke tan­ku gli­stu, dok su ba­bu­ške od 500 do 900 gra­ma do­la­zi­le is­klju­či­vo na pše­ni­cu sa aro­mom me­da... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 387-)