Do­vit Fis­hing, re­no­mi­ra­ni ma­đar­ski pro­iz­vo­đač pri­ma­ma, ma­ma­ca i ra­znih adi­ti­va, či­ji je eks­klu­ziv­ni uvo­znik i di­stri­bu­ter za Sr­bi­ju od­sko­ra fir­ma Mo­za­ik cen­tar iz Ža­blja, osim o kva­li­te­tu kom­po­nen­ti ko­je ko­ri­sti za svo­je pro­iz­vo­de vo­di ra­ču­na i o na­vi­ka­ma ri­ba i spe­ci­fič­no­sti­ma nji­ho­vog po­na­ša­nja i pre­hram­be­nim po­tre­ba­ma u raz­li­či­tim go­di­šnjim do­bi­ma. Za­to, iz­me­đu osta­log, ima u po­nu­di ra­zno­vr­snu pa­le­tu hra­na na­me­nje­nih za upo­tre­bu u hlad­noj vo­di, na­zva­nu Do­vit Cold Wa­ter, iz ko­je ovog pu­ta pa­žnju skre­će­mo na pri­ma­mu Bi­scu­it (s aro­mom kek­sa). Kao i osta­le sme­se iz iste se­ri­je, i ova je tam­ne bo­je, ko­ja se po­ka­za­la naj­bo­lje u uslo­vi­ma ve­li­ke pro­vid­no­sti vo­de (ka­kva je uobi­ča­je­na u ka­snu je­sen i u ra­no pro­le­će, ka­da ima za­ne­mar­lji­vo ma­lo al­gi, a po­mu­te su zbog ma­le ko­li­či­ne pa­da­vi­na ret­ke). Uz to, sve Do­vi­to­ve »hlad­no­vod­ne hra­ne«, pa i Bi­scu­it, pra­ve se od sve­že mle­ve­nog zr­ne­vlja (pre sve­ga ku­ku­ru­za, pše­ni­ce i sun­co­kre­ta) ka­ko bi ri­ba­ma vr­lo pri­vlač­ni pri­rod­ni mi­ri­si bi­li što du­že oču­va­ni i u za­tvo­re­nim ke­sa­ma i to­kom ri­bo­lo­va, ka­da na­pra­vi­mo pri­ma­mu. Aro­me se pa­žlji­vo bi­ra­ju – ne­ka­da su ma­lo na­gla­še­ni­je a ne­ka­da je­dva pri­sut­ne, dok je glav­na pri­vlač­na kom­po­nen­ta ami­no-ki­se­li­na­ma iz­u­zet­no bo­ga­ti CSL (eks­trakt do­bi­jen tzv. mo­krim mle­ve­njem ku­ku­ru­za), ko­ji ri­bu baš u hlad­noj vo­di po­seb­no pod­sti­če na in­ten­ziv­no hra­nje­nje. Upra­vo zbog bo­gat­stva CSL-om, ko­ji spo­ro upi­ja vla­gu, naj­bo­lji re­zul­ta­ti s ovom pri­ma­mom, ko­ju i krup­ni ša­ra­ni obo­ža­va­ju, po­sti­žu se ta­ko što je to­kom pri­pre­me kva­si­mo iz dva pu­ta, naj­pre ne­što vi­še (ali pa­ze­ći da ne pre­te­ra­mo), a po­sle 5 do 10 mi­nu­ta još jed­nom (naj­bo­lje po­mo­ću pr­ska­li­ce za cve­će), ka­ko bi ce­la ma­sa bi­la do­volj­no i rav­no­mer­no na­vla­že­na.

Ova hra­na je ta­kve gra­nu­la­ci­je da se mo­že ko­ri­sti­ti i u pe­ca­nju na plo­vak i u fi­de­ru – ka­ko kla­sič­nom, ta­ko i me­tod, a za­ni­mlji­vo je da se i u Ma­đar­skoj i dru­gde ši­rom Evro­pe do­bro po­ka­za­la i u to­pli­joj vo­di, pa se mo­že upo­tre­blja­va­ti pre­ko ce­le se­zo­ne, tim pre što je nje­na aro­ma za ri­bu u na­šim sta­ja­ći­ca­ma i te­ku­ći­ca­ma no­va, što je uvek do­dat­ni fak­tor pri­vlač­no­sti.

Po ma­lo­pro­daj­noj ce­ni od sa­mo 299 di­na­ra za ki­lo­gram, pri­ma­ma Do­vit Cold Wa­ter Bi­scu­it mo­že se ku­pi­ti pre­ko in­ter­net pro­da­je www.mo­za­ik­cen­tar.com (uz do­sta­vu br­zom po­štom) ili u pro­dav­ni­ci Mo­za­ik Cen­tra u Ža­blju (Ni­ko­le Te­sle 35, tel. 064/646-56-83), a na isti broj se i za­in­te­re­so­va­ne pro­dav­ni­ce mo­gu ja­vi­ti ra­di do­bi­ja­nja in­for­ma­ci­ja o ve­le­pro­daj­nim ce­na­ma.