Do­vit Fis­hing, ma­đar­ski pro­iz­vo­đač pri­ma­ma, ma­ma­ca i adi­ti­va, či­ji je eks­klu­ziv­ni uvo­znik i di­stri­bu­ter za Sr­bi­ju fir­ma Mo­za­ik cen­tar iz Ža­blja, ima u bo­ga­tom asor­ti­ma­nu i ne­ke bra­šna­ste hra­na s aro­ma­ma ko­je se iz raz­li­či­tih raz­lo­ga ret­ko mo­gu na­ći kod dru­gih fir­mi, iako raz­ne vr­ste ri­ba na njih od­lič­no re­a­gu­ju. Me­đu nji­ma je i Do­vit Gro­und­ba­it Pi­ros Tu­zosszunyogos (na en­gle­skom Red Stic­king Mo­squ­i­to, tj. Cr­ve­na lar­va ko­mar­ca) pri­ma­ma cr­ve­ne bo­je i sred­nje gra­nu­la­ci­je, ko­ja ima iz­ra­žen mi­ris mo­žda i naj­o­mi­lje­ni­je me­sne po­sla­sti­ce svih ri­ba – lar­ve ko­mar­ca, a ba­za joj je od sve­že mle­ve­nog zr­ne­vlja (pre sve­ga ku­ku­ru­za, pše­ni­ce i sun­co­kre­ta) ka­ko bi ri­ba­ma vr­lo pri­vlač­ni pri­rod­ni mi­ri­si bi­li što du­že oču­va­ni i u za­tvo­re­nim ke­sa­ma i to­kom ri­bo­lo­va, tj. na­kon što je na­vla­ži­mo, za šta je po­treb­no 4 do 4,5 dl vo­de po ki­lo­gra­mu su­ve sme­se.

Ova hra­na se mo­že ko­ri­sti­ti i u pe­ca­nju na plo­vak i u fi­de­ru – ka­ko kla­sič­nom, ta­ko i me­tod, a iako se pr­ven­stve­no pre­po­ru­ču­je za upo­tre­bu u to­pli­joj vo­di, i te ka­ko je pri­men­lji­va u ovom pe­ri­o­du, ka­da se vo­da ubr­za­no gre­je. Na nju do­bro re­a­gu­ju sko­ro svi ci­pri­ni­di, od bo­dor­ke i cr­ven­per­ke, pre­ko de­ve­ri­ke i ba­bu­ške, do ša­ra­na.

Po ma­lo­pro­daj­noj ce­ni od sa­mo 299 di­na­ra za ki­lo­gram, pri­ma­ma Do­vit Red Stic­king Mo­squ­i­to mo­že se ku­pi­ti pre­ko in­ter­net pro­da­je www.mo­za­ik­cen­tar.com (uz do­sta­vu br­zom po­štom) ili u pro­dav­ni­ci Mo­za­ik Cen­tra u Ža­blju (Ni­ko­le Te­sle 35, tel. 064/646-56-83), a na isti broj se i za­in­te­re­so­va­ne pro­dav­ni­ce mo­gu ja­vi­ti ra­di do­bi­ja­nja in­for­ma­ci­ja o ve­le­pro­daj­nim ce­na­ma.