Ka­da is­ku­san pe­ca­roš na me­stu na »di­vljoj« vo­di na kom go­di­na­ma pe­ca uhva­ti ka­pi­tal­nog ša­ra­na, obično se to pri­pi­su­je do­brom po­zna­va­nju kon­kret­ne po­zi­ci­je i nje­nom kon­ti­nu­i­ra­nom hra­nje­nju. Ali šta re­ći ka­da ta­kav ri­bo­lo­vac ode po pr­vi put na ne­ki te­ren i za tri da­na pe­ca­nja uhva­ti tri tro­fej­na ša­ra­na, od ko­jih su dva naj­ve­ća (sko­ro jed­na­ke te­ži­ne) za­jed­no ima­la pre­ko 46 kg?!

Lov ve­li­kih gr­ge­ča na va­ra­li­ce ni­je jed­no­sta­van ni na vo­da­ma u ko­ji­ma ove ri­be ima u povećem broju. jer tre­ba pro­na­ći te­ren na kom nam sit­ni­je je­din­ke ne­će mno­go sme­ta­ti, ali i mamce i pre­zen­ta­ci­ju na ko­je će pru­ga­sti ka­pi­tal­ci naj­bo­lje re­a­go­va­ti

Naš vi­še­stru­ki re­pre­zen­ta­ti­vac u pe­ca­nju na plo­vak i osva­jač zlat­ne me­da­lje na dva uza­stop­na svet­ska pr­ven­stva ot­kri­va svoj re­cept za us­pe­šan lov mre­ne u ovom de­lu se­zo­ne

Na sve ve­će ne­za­do­volj­stvo ri­bo­lo­va­ca na­či­nom na ko­ji se ču­va­ju ri­bo­lov­ne vo­de u Sr­bi­ji dr­ža­va je re­a­go­va­la do­no­še­njem od­lu­ke ko­jom se jed­nom od naj­bo­ljih ko­ri­sni­ka od­u­zi­ma naj­ve­ći deo re­ke či­ji je ri­blji fond po­sled­njih go­di­na pro­sto pre­po­ro­dio i na ko­ju do­la­ze pe­ca­ro­ši sa ra­znih stra­na. Ho­će li ovo bi­ti još jed­na le­pa ov­da­šnja ri­bo­lo­vač­ka pri­ča s ru­žnim kra­jem?

Ka­da pro­đe pu­na tu­ri­stič­ka se­zo­na, put Grč­ke kre­ću mno­gi lju­bi­te­lji mor­skog ri­bo­lo­va, ko­ji ko­ri­ste ma­nju gu­žvu, još uvek ve­o­ma le­po vre­me i po­ve­ća­ni ri­blji ape­tit ka­ko bi se uz pra­vi­lan pri­stup na­u­ži­va­li u lo­vu iz­u­zet­no sna­žnih i bor­be­nih mor­skih ri­ba