Ve­li­ki jaz ko­ji po pi­ta­nju obo­ga­ći­va­nja na­ših vo­da ve­štač­kim pu­tem po­sto­ji iz­me­đu za­kon­ske re­gu­la­ti­ve i prak­se ri­bo­lov­ci sve če­šće po­ku­ša­va­ju da ne­ka­ko pre­mo­ste. A to otva­ra broj­na pi­ta­nja o ko­ji­ma po svoj pri­li­ci sko­ro ni­ko ne raz­mi­šlja, bar ne ozbilj­no i re­dov­no

Ša­ran se za­hva­lju­ju­ći vi­so­kim tem­pe­ra­tu­ra­ma vo­de i va­zdu­ha na ra­znim vo­da­ma ši­rom Sr­bi­je spo­ra­dič­no do­bi­jao još od po­lo­vi­ne fe­bru­a­ra. Ali nig­de ni­je bi­lo ni iz­bli­za ta­kvih ulo­va ka­kve je pa­si­o­ni­ra­ni ša­ran­dži­ja Ne­nad Milj­ko­vić da­ni­ma ostva­ri­vao na To­ploj Mla­vi

Be­la ri­ba se na Ni­ša­vi po­sled­njih go­di­na uglav­nom pri­lič­no te­ško lo­vi i kla­sič­nim plov­ka­ro­škim pri­stu­pom, ko­ji uklju­ču­je oba­ve­zno ba­ca­nje pri­hra­ne na iz­gled­nim po­zi­ci­ja­ma, po­želj­no u du­žem vre­men­skom pe­ri­o­du, i ce­lo­dnev­no pe­ca­nje na istom me­stu. Naš sa­rad­nik, pri­me­nio je pot­pu­no dru­ga­či­ju tak­ti­ku i pro­šao izne­na­đu­ju­će do­bro

Kao osnov­na stru­na u fi­der ri­bo­lo­vu da­le­ko naj­vi­še se ko­ri­sti naj­lon (to­nu­ći), ne­što re­đe upre­de­na stru­na, a naj­ma­nje flu­o­ro­kar­bon. Ovom de­lu pri­bo­ra po­sve­ti­li smo u na­šem felj­to­nu po­seb­nu pa­žnju jer od nje­go­vih ka­rak­te­ri­sti­ka mo­že i pre­sud­no za­vi­si­ti naš uspeh 

La­ba­va ve­za iz­me­đu ote­ža­nja i udi­ce na ko­joj je ve­štač­ki ma­mac od me­ke gu­me ima mno­ge pred­no­sti u od­no­su na kru­tu. Za­to ni­je ni­ma­lo čud­no što se ta­kvi si­ste­mi sve vi­še ko­ri­ste u va­ra­li­ča­re­nju ši­rom sve­ta, pa i kod nas. Ovog pu­ta vam pred­sta­vlja­mo tri vr­lo efi­ka­sne »va­ri­ja­ci­je na te­mu«, pod­jed­na­ko pri­men­lji­ve i na te­ku­ćim i na sta­ja­ćim vo­da­ma, u lo­vu ra­znih gra­blji­vi­ca