Štampa

Po­tra­ga za ve­li­kim ša­ra­ni­ma na na­šim re­ka­ma ve­o­ma je kom­pli­ko­va­na ra­bo­ta, uz to sa ne­iz­ve­snim is­ho­dom. Ipak, još uvek ima mno­go onih ko­ji ne od­u­sta­ju od na­sto­ja­nja da se nad­me­ću sa di­vljom ri­bom na te­škim te­re­ni­ma na ko­ji­ma je ima ma­lo. Ti po­sve­će­ni­ci ima­ju ne­ke svo­je go­di­na­ma kre­i­ra­ne pri­stu­pe, a ovog pu­ta pred­sta­vlja­mo je­dan ko­ji pro­ve­re­no da­je re­zul­ta­te

Keks je po­sled­njih go­di­na po­stao je­dan od naj­če­šće ko­ri­šće­nih do­da­ta­ka hra­na­ma u fi­der ri­bo­lo­vu, po­go­to­vo na te­ku­ći­ca­ma. Na­ro­čito se do­bro po­ka­zao krup­no mle­ve­ni keks obo­jen u ži­ve bo­je, ko­ji ri­ba la­ko uoča­va i ra­do uzi­ma. Ali ne­ka­da je do­bro i pot­pu­no »obr­nu­ti igru«, kao što će­te sa­zna­ti iz ovog tek­sta

Po sve­mu su­de­ći, na ve­ći­ni na­ših vo­da ovo ni­je bi­la go­di­na štu­ke, bu­du­ći da se ma­lo gde lo­vi­la ma­kar i pro­seč­no do­bro. Je­dan od ret­kih iz­u­ze­ta­ka po tom pi­ta­nju pred­sta­vlja vla­sin­ska aku­mu­la­ci­ja, na ko­joj je i kraj se­zo­ne pro­te­kao slič­no kao i njen po­če­tak – sa ne­ko­li­ko iz­u­zet­nih ulo­va i do­brim ra­dom zu­ba­te gra­blji­vi­ce

Te­o­ri­ja da na ko­mer­ci­jal­nim re­vi­ri­ma sva­ko mo­že sva­ki put da uhva­ti de­se­ti­ne krup­nih ri­ba, ka­ko god da pe­ca, još jed­nom se ni­je po­tvr­di­la. Naš sa­rad­nik je sva­šta pro­bao dok ni­je na­šao for­mu­lu uspe­ha, što se de­si­lo de­lom za­hva­lju­ju­ći i či­nje­ni­ci da je ve­ći­na ko­le­ga ovog pu­ta bi­la ma­nje upor­na od nje­ga

Če­ter­bej­ti su u Evro­pu sti­gli još pre de­se­tak go­di­na, na­kon što su u SAD po­sta­li jed­na od naj­po­pu­lar­ni­jih va­ra­li­ca za lov ba­sa. Br­zo se po­ka­za­lo da i na na­šem kon­ti­nen­tu, isto kao i na ame­rič­kom, da­ju od­lič­ne re­zul­ta­te i u lo­vu štu­ke, ali još uvek ima mno­go onih ko­ji su ne­po­ver­lji­vi pre­ma ovom jed­no­stav­nom dži­gu sa suk­nji­com i me­tal­nom plo­či­com is­pred ote­ža­nja

Klen je ri­ba sa naj­ši­rim je­lov­ni­kom na na­šem pod­ne­blju, ta­ko da od­lu­ka o to­me na šta će­mo ga pe­ca­ti za­vi­si prak­tič­no sa­mo od afi­ni­te­ta ri­bo­lov­ca i od to­ga šta mo­že da na­ba­vi. Ro­vac iz vi­še raz­lo­ga ni­je če­sto ko­ri­šćen ma­mac za »gla­vo­nju«, iako u od­re­đe­nim uslo­vi­ma mo­že da bu­de iz­u­zet­no efi­ka­san