Štampa

Mo­de­ran di­zajn u ovom slu­ča­ju ni­je zam­ka iza ko­je se kri­ju pla­stič­ni de­lo­vi i sla­ba­šna ma­ši­ni­ca. Hart N. 3.0 je u pot­pu­no­sti na­pra­vljen od me­ta­la, a po ka­pa­ci­te­tu, pre­no­snom od­no­su i kon­struk­ci­ji pri­me­ren je ra­znim vi­do­vi­ma sred­njeg va­ra­li­ča­re­nja

Krat­ki va­ra­li­čar­ski iz­la­sci tra­že od ri­bo­lov­ca mak­si­mal­nu kon­cen­tra­ci­ju, po­kre­tlji­vost i što ra­ci­o­nal­ni­je ko­ri­šće­nje vre­me­na. A to pod­ra­zu­me­va i da ne no­si­mo pre­vi­še pri­bo­ra. Je­dan od na­ših naj­u­spe­šni­jih smu­đa­ro­ša tvr­di da sve što mu tre­ba za ne­ko­li­ko sa­ti pe­ca­nja sta­je u dže­po­ve pr­slu­ka

Lov štu­ke na po­vr­ši­ni za ve­ći­nu va­ra­li­ča­ra ko­ji su se u nje­mu opro­ba­li pred­sta­vlja ne­za­bo­rav­no is­ku­stvo i na­čin pe­ca­nja ko­me se vra­ća­ju kad god je to mo­gu­će. On je na­pro­duk­tiv­ni­ji u to­pli­jem de­lu go­di­ne, a dr­ve­ne ža­be su je­dan od naj­e­fi­ka­sni­jih ma­ma­ca

Na ve­ći­ni na­ših du­na­va­ca i dru­gih »di­vljih« vo­da ci­pri­nid­nog re­gi­o­na pe­ca­nje krup­ne ri­be, ko­ja je pri­lič­no ret­ka, osim ra­znih ma­njih šaranovih srod­ni­ka mno­go gde ote­ža­va­ju do­sad­ni cver­gla­ni. De­jan Cvet­ko­vić iz Kr­nja­če već go­di­na­ma ima do­bit­nu kom­bi­na­ci­ju baš za ta­kve te­ške uslo­ve i če­sto ostva­ru­je tro­fej­ne ulo­ve

Od svih ri­ba na­ših vo­da, klen ima naj­ra­zno­vr­sni­ji je­lov­nik. No iako je iz­ra­zi­ti sva­što­jed, ume da bu­de ve­o­ma iz­bir­ljiv i u po­je­di­nim pe­ri­o­di­ma ne­ki ma­mac uzi­ma mno­go ra­di­je ne­go bi­lo šta dru­go. To­kom le­ta se naj­vi­še lovi na vo­će, ali ka­da su re­ke vi­so­ke i mut­ne. is­pla­ti se pro­ba­ti i na me­sne mam­ce, a po­go­to­vo na ži­vu ri­bi­cu

Iako ovaj va­ra­li­ča­rac ima mno­ge od stan­dard­nih ka­rak­te­ri­sti­ka pro­iz­vo­da re­no­mi­ra­ne fir­me Hardy, ve­ći­na lju­bi­te­lja vr­hun­skog pri­bo­ra pre sve­ga će ga pam­ti­ti po to­me što je bio po­sled­nji štap ko­ji je pod ime­nom ku­će iz Aln­vi­ka na­pra­vljen u ma­tič­noj ze­mlji.