Sa prijateljem Đoletom sam početkom druge polovine avgusta ponovo posetio mesto na Dunavu na kome smo 14 dana pre toga uspešno pecali belu ribu bolonjezima, o čemu sam pisao u prošlom broju. To je bila dobra prilika da uporedimo rezultate dva ribolova po gotovo identičnom vodostaju, u vrlo sličnim vremenskim uslovima, uz upotrebu iste tehnike, pribora, primame, sistema i mamaca.
Prihranu smo napravili od jednakih delova teške zemlje i kupovne brašnaste primame prosečnog kvaliteta. Masi smo dodali dve šake kukuruza šećerca, a potom smo napravili kugle i početnu količinu bacili na petnaestak metara od obale, tik iza brežine, tj. u zonu u kojoj se dubina naglo povećavala. Sistem smo podesili tako da samo udica i donji deo predveza dodiruju dno i oko 10 č smo počeli sa pecanjem, i to najpre na po nekoliko belih crvića, na koje smo dve sedmice ranije imali najviše uspeha. To što se tokom prvog sata riba uopšte nije javljala nije nas mnogo opterećivalo, budući da se u dlaku isto dešavalo i prethodnog puta... (-Ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br. 331-)