Poslednji ogromni porast Dunava, koji je u nekim zemljama dostigao rekordni nivo, a i te kako se osetio i kod nas, doveo je do toga da šaran pobegne iz više ribnjaka lociranih uz reku. Zahvaljujući tom »neplanskom poribljavanju« golaći su se jedno vreme masovno lovili u gornjem i srednjem toku Dunava kroz našu zemlju, a naročito od Čelareva nizvodno, sve do Grocke, na terenu na kom ja sa svojim drugarima već godinama iz čamca dubinskim metodom pecam šarana i babušku.
Čim je nastupio period stagnacije vodostaja, izašli smo na dobro poznata mesta kod Gročanske ade. Hranu smo napravili od kuvane prekrupe, kupovne primame Starfish Groundbait Carp, starog kuvanog kukuruza i skuvane konoplje, a za kvašenje smese koristili smo vodu u kojoj smo termički obradili konoplju, budući da je ona tokom tog procesa poprimila za ciprinide provereno ubitačno efikasnu aromu. Od te mase smo napravili velike kugle, koje smo iz ruke spustili na dve odabrane pozicije. Zatim smo otišli kući, sa namerom da tu pecamo narednog dana.
Rano ujutru izašli smo na vodu sa novom količinom hrane, povelikim arsenalom mamaca (domaći valjak, kuvani kukuruz i kuvani Cukk kukuruz sa aromom školjka/med), a za punjenje kaveznih hranilica sa otežanjem od 70 g odabrali smo dubinsku hranu iz Formaxove palete... (-Ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br. 330-)