Lim je bogat krupnim skobaljem i ploticom, ali i na njemu kao i na drugim većim planinskim rekama ispregrađivanim branama ribolov nije jednostavan čak ni za one koji svaku poziciju poznaju kao svoj džep. Ovog puta, uprkos ne naročito povoljnim uslovima, čuvarke su na kraju bile pune
NA MOJE IZNENAĐENJE, do same pozicije na kojoj ćemo loviti stigli smo kolima. Ambijent je bio kao iz bajke – bistra, zelena i savršeno čista voda se u brzacima prelivala preko šljunkovite podloge. Mada smo bili malo zabrinuti zbog sitne kiše i oblaka koji su se nadvili nad rekom i našim glavama, nismo pomišljali na čekanje da se vreme popravi, već smo rešili da odmah počnemo sa ribolovom i, kako će se kasnije pokazati, nismo pogrešili.
Kao i uvek kada idem na skobalja, za hranjenje sam spremio brašnastu primamu, keks u boji, zemlju, crviće i stari hleb. Petnaestak metara od obale udaljenu liniju, u zoni sa dubinom nešto većom od metra, prihranili smo mešavinom načinjenom od jednakih količina Van den Eynde hrana Formaggio i River Ace, u koju smo dodali keks u boji, hleb proteran kroz sito, tešku zemlju i litar crvića. Iako smo bili izdašni, riba je reagovala slabije nego što smo očekivali, pa je tek posle šezdesetak minuta Danilo imao prvi ulov, i to klena od 700 g... (-Ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br. 381-)