Odav­no su pro­šla vre­me­na ka­da mal­te­ne ni­šta u ri­bo­lo­vu ni­je bi­lo lak­še ne­go na­pu­ni­ti ču­var­ku ba­bu­škom. Te­re­ni ko­ji če­sto da­ju ve­li­ki broj krup­nih ko­ma­da mo­gu se u ce­loj Sr­bi­ji iz­bro­ja­ti na pr­ste jed­ne ru­ke, a na ve­ći­ni vo­da po­treb­no je po­do­sta se po­tru­di­ti i da bi se uspe­šno hva­ta­le ri­be od tri­sto­ti­nak gra­ma. Naš sa­rad­nik iz Ni­ša ovog pro­le­ća je pro­na­šao for­mu­lu za uspeh.

Sta­ra iz­re­ka da ni­ko ni­je do­volj­no bo­gat da ku­pu­je jef­ti­ne stva­ri u ve­li­koj me­ri va­ži i za ri­bo­lov­ni pri­bor ko­ji se mo­že pro­na­ći na na­šim pi­ja­ca­ma i u ki­ne­skim pro­dav­ni­ca­ma raz­ne ro­be ši­ro­ke po­tro­šnje. Ka­ko se sna­ći u tom mno­štvu i mo­že li se u go­mi­li bo­fla pro­na­ći i ne­što što je jef­ti­no a upo­tre­blji­vo?

Naj­ve­će i naj­po­zna­ti­je be­o­grad­sko je­ze­ro ima pri­lič­no ra­zno­vr­stan ri­blji fond, u kom je za­stu­plje­na i krup­na de­ve­ri­ka. Nju ni­je ni­ma­lo la­ko lo­vi­ti, ali do­bri po­zna­va­o­ci te vo­de s pro­le­ća odvo­je bar po­ne­ki iz­la­zak za ci­lja­no pe­ca­nje lo­pa­ta­re... ko­je ne­ka­da mo­že kre­nu­ti i neo­če­ki­va­nim to­kom

Ni ovog pro­le­ća ni­je iz­o­stao uobi­ča­je­ni pred­mre­sni cug so­ma. Isti­na, či­ni se da je ukup­no uzev bio ne­što ma­nje in­ten­zi­van ne­go što je uobi­ča­je­no, ali je na vo­da­ma ši­rom Sr­bi­je uhva­će­no do­sta ri­ba uklju­ču­ju­ći i ne­ko­li­ko ka­pi­tal­nih. A po svoj pri­li­ci naj­u­zbu­dlji­vi­je je to­kom apri­la bi­lo na Sa­vi, tri­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra uz­vod­no od Be­o­gra­da

Bo­dor­ka je vr­lo broj­na ši­rom na­šeg kon­ti­nen­ta, pa i u Sr­bi­ji, pa ni­je čud­no što mno­gi plov­ka­ro­ši vo­le da je lo­ve. Ali to ni­je uvek jed­no­stav­no, jer ona ume da bu­de vr­lo iz­bir­lji­va i ću­dlji­va, pa nje­no uspe­šno pe­ca­nje mo­že bi­ti ve­li­ki iza­zov i za vr­hun­ske tak­mi­ča­re, po­put na­šeg sa­rad­ni­ka, ko­ji vam ot­kri­va svoj re­cept za uspeh na po­čet­ku se­zo­ne