Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Ta­miš je kra­jem apri­la u do­njem to­ku bio iz­u­zet­no vi­sok i van ko­ri­ta, ta­ko da je ri­ba bi­la ra­štr­ka­na na ogrom­nom pro­stran­stvu. Kop­ne­nim pu­tem go­to­vo nig­de ni­je bi­lo mo­gu­će pri­ći po­zi­ci­ja­ma sa ko­jih bi se mo­glo pe­ca­ti, ali ni ri­bo­lov­ci ko­ji ima­ju čam­ce tih da­na uglav­nom ni­su ima­li či­me da se hva­le, ma­da je spo­ra­dič­nih ulo­va bi­lo.

s 323

Ipak sve to ni­je sme­ta­lo mom pri­ja­te­lju Sr­đa­nu Sa­vu­lo­vu, vr­snom opo­vač­kom va­ra­li­ča­ru i no­vo­pe­če­nom pro­iz­vo­đa­ču tvič i džerk va­ra­li­ca, da mo­joj su­pru­zi i me­ni upri­li­či po­po­dnev­no kr­sta­re­nje po raz­li­vi­ma Ta­mi­ša, gar­ni­ra­no po­vre­me­nim ba­ca­njem va­ra­li­ca na iz­gled­nim me­sti­ma... (-Ceo tekst mo­že­te pro­či­ta­ti u Ri­bo­lo­vu br. 323-)