Odavno je poznato da uspešnog lova šarana na otvorenim vodama nema bez duge pripreme mesta, tj. bez redovnog hranjenja odgovarajućom primamom, dobrog izbora mamca i pribora, svakodnevnog čekanja na udarac, te smirenosti i umeća da se on realizuje. Kad se sve kockice slože, uloženo se višestruko isplati kroz sjajnu borbu i uspomene za ceo život
Dragan Radivojević Dajka, iskusni i uspešni beogradski šarandžija, o čijim smo ulovima u Ribolovu u više navrata pisali, od početka ove godine i odlaska u penziju praktično se preselio u Sefkerin, na splav privezan nizvodno od mosta, i u potpunosti posvetio omiljenom hobiju. On redovno hrani mesto ispred splava, gde dobija šarane, babuške i belu ribu, a povremeno tu lovi i grabljivice, ali održava i još jednu poziciju, na kojoj peca iz svog kabinaša.
Poput većine drugih specijalista za »vodenu lisicu« sa naših reka, Dajka se drži principa da je u lovu te ribe najvažniji kontinuitet, pa na oba mesta svakodnevno baca po par šaka starog kukuruza »ambarca«, koji prethodno kratko kuva, tek toliko da malo odmekne. Na taj kukuruz i peca, s tim što ga ne kači direktno na udicu, već ga obavezno postavlja na dlaku. Tokom godine je eksperimentisao sa aromama, ali je ustanovio da mirisanje kukuruza ne donosi ni veći broj udaraca niti više ribe, pa i za mamac i za prihranu koristi zrnevlje kom ne dodaje ama baš ništa.
Od početka ove godine uglavnom je dobijao sitnije šarane, teške od jednog do tri kilograma, ali je u poslednjih nekoliko sedmica upisao više lepih ulova, uhvativši za početak jedinku od osam kilograma, a na kraju prve dekade ovog meseca, za manje od 12 sati – dve predivne ribe. Najpre mu je u nedelju 9. septembra uveče, na mestu na kom mamce plasira nedaleko od povelike gomile potopljenog granja, udario trofejni šaran od 11 kg, kog je izmorio za desetak minuta i potom prihvatio meredovom. O nesvakidašnjem ulovu, kakav se na Tamišu retko ostvaruje, Dajka je telefonom obavestio nekolicinu prijatelja i kolega, a onda je rešio da se ne vraća na splav, već da prespava na kabinašu i da od svitanja nastavi sa pecanjem... (-Ceo tekst možete pročitati u Ribolovu br. 463-)