Na ri­bom pre­bo­ga­tim ko­mer­ci­jal­nim re­vi­ri­ma la­ko ćemo se na­pe­ca­ti ka­da po­go­di­mo dan u kom ona je­de kao lu­da. Me­đu­tim, ta­kve si­tu­a­ci­je su mno­go re­đe ne­go što ne­u­pu­će­ni mi­sle. I premda ve­o­ma če­sto sa­mo je­dan pri­stup da­je ulo­ve, ima rešenja za izbirljive ribe...

Lov štu­ke ve­štač­kim mam­ci­ma se za ve­ći­nu na­ših blin­ke­ra­ša svo­di na ba­ca­nje lep­ti­ra i ka­ši­ka na ba­ra­ma, šljun­ka­ra­ma, ka­na­li­ma ili spo­rim re­ka­ma. Ali štu­ke ima i u re­ka­ma mren­skog ti­pa, po­put Ju­žne Mo­ra­ve. Mla­di va­ra­li­čar Slav­ko Ar­sić uspe­šno je hva­ta na te­re­ni­ma u Gr­de­lič­koj kli­su­ri, i to uglav­nom na vo­ble­re.

Vre­me vi­še ni­je ide­al­no za ri­bo­lov, ali ape­tit mno­gih vr­sta ci­pri­ni­da ko­ji na­sta­nju­ju na­še sta­ja­će i te­ku­će vo­de, a po­go­to­vo krup­ni­jih je­din­ki, sa­da je na vr­hun­cu. Ne­nad Ko­sta­di­no­vić, re­pre­zen­ta­ti­vac Sr­bi­je u fi­der ri­bo­lo­vu i je­dan od za­čet­ni­ka te teh­ni­ke kod nas, ot­kri­va svoj re­cept za uspeh u ovom de­lu se­zo­ne.

Na­o­ko kraj­nje jed­no­sta­van, lov smu­đa du­bin­skom teh­ni­kom iz čam­ca na ve­li­kim re­ka­ma za­pra­vo je vr­lo zah­tev­na di­sci­pli­na. Ri­bo­lo­vac mo­ra do­bro oda­bra­ti tač­ku u ko­joj će se usi­dri­ti, zo­nu u ko­ju će za­ba­ci­va­ti, a ni­je ni­ma­lo sve­jed­no ni ko­jim pri­bo­rom, mon­ta­žom i na ko­ji ma­mac pe­ca.

Za­hva­lju­ju­ći za­bra­ni pri­vred­nog ri­bo­lo­va na ovom de­lu Ti­se, lo­ka­li­tet Ka­me­njar kod Ka­nji­že je za na­še uslo­ve bo­gat ri­bom i ve­o­ma je po­pu­la­ran me­đu pe­ca­ro­ši­ma iz Su­bo­ti­ce i osta­lih me­sta na se­ve­ru Bač­ke i Ba­na­ta (ob­la­sti kojima je Tisa pri­rod­na gra­ni­ca).