Smuđ je ve­o­ma lo­še ra­dio, ali su pa­si­o­ni­ra­ne bu­cov­dži­je ipak ku­ći oti­šle za­do­volj­ne jer su na ve­li­ki trud i is­ku­stvo, kom­bi­no­va­no sa ma­lo eks­pe­ri­men­ti­sa­nja, us­pe­le da uhva­te vi­še le­pih bu­co­va na raz­ne va­ra­li­ce i pre­zen­ta­ci­je

Sa na­pret­kom teh­no­lo­gi­je i po­ja­vom no­vih teh­ni­ka ri­bo­lo­va, na tr­ži­štu je sve vi­še mo­de­la če­kr­ka ko­ji se raz­li­ku­ju, iz­me­đu osta­log, i po ste­pe­nu pre­no­sa. Is­ku­sni­jim ri­bo­lov­ci­ma uglav­nom je la­ko da se u tom mno­štvu sna­đu i da pro­ce­ne ka­kve ka­rak­te­ri­sti­ke tre­ba da ima ma­ši­ni­ca da bi im naj­bo­lje slu­ži­la, ali oni sa kra­ćim sta­žom če­sto ne zna­ju ka­ko da se opre­de­le

Sta­ro pra­vi­lo da se ri­ba mo­že uspe­šno lo­vi­ti na raz­ne mam­ce, ali ipak naj­bo­lje na ono što joj pred­sta­vlja pri­rod­nu hra­nu ko­ju la­ko na­la­zi, va­ži i za mre­nu. Kra­lji­ca reč­nih br­za­ka je iz­ra­zi­ti sva­što­jed, kog ri­bo­lov­ci naj­če­šće do­bi­ja­ju na me­sne cr­ve, cr­ve­ne gli­ste, la­u­fer­ke, ali i na koc­ki­ce si­ra, sa­la­me, me­snog na­re­ska itd. Ovog pu­ta pred­sta­vlja­mo vam dva mam­ca na ko­ja se mre­na ta­ko­đe od­lič­no pe­ca, po­go­to­vo na ju­gu Sr­bi­je, a ko­ji se ne ku­pu­ju u rad­nja­ma

Svako ko je bar ne­ko­li­ko pu­ta u ži­vo­tu pe­cao na ne­kom ko­mer­ci­jal­nom re­vi­ru zna da ri­bo­lov ni tu ni­je de­či­ja igra, bez ob­zi­ra na ve­li­ku ko­li­či­nu ri­be na ma­lom pro­sto­ru (u po­re­đe­nju sa otvo­re­nim vo­da­ma). Šta­vi­še, ne­ret­ko se de­ša­va da i vr­sni ri­bo­lov­ci mo­ra­ju da se po­do­sta po­tru­de da bi ima­li uspe­ha, ali se sve to za­bo­ra­vi ka­da se pro­na­đe do­bit­na kom­bi­na­ci­ja

Plo­ti­ca se u do­njem to­ku Sa­ve ma­sov­ni­je po­ja­vlju­je tek u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na, pa je ci­lja­no pe­ca­nje te ribe na ovoj re­ci još uvek enig­ma čak i za is­ku­sne lov­ce na dru­ge vr­ste ci­pri­ni­da sa ko­ji­ma de­li sta­ni­šte. Naš stal­ni sa­rad­nik, vi­še­stru­ki re­pre­zen­ta­ti­vac Sr­bi­je u pe­ca­nju na plo­vak, u dva uza­stop­na iz­la­ska pro­šao je ve­o­ma do­bro, iako je pe­cao u raz­li­či­tim uslo­vi­ma