Ma­da ne va­ži za pre­tera­no iz­bir­lji­vu ri­bu, ba­bu­ška ume da ve­o­ma do­bro od­re­a­gu­je ka­da joj po­go­di­mo tre­nut­ni ape­tit. A u ovom pe­ri­o­du ku­va­no zr­ne­vlje mo­že bi­ti sa­sto­jak pri­ma­me ko­ji će pri­vu­ći i na je­lo pod­sta­ći naj­krup­ni­je ko­ma­de

Eks­pan­zi­ja tol­sto­lo­bi­ka, ko­ja se po­kla­pa sa du­go­go­di­šnjim sma­nje­njem bro­ja mno­gih dru­gih ri­bo­lov­no atrak­tiv­nih vr­sta i kon­ti­nu­i­ra­nim ra­stom pro­seč­nih tem­pe­ra­tu­ra na­ših vo­da, či­ni da se sve vi­še ri­bo­lo­va­ca okre­će pe­ca­nju te ri­be u ne­kom de­lu se­zo­ne. Ovog pu­ta ot­kri­va­mo vam efi­ka­san re­cept za pe­ca­nje du­bin­skim si­ste­mom, sa hra­ni­li­com i fi­der šta­pom

Naj­jed­no­stav­ni­ji na­čin pe­ca­nja, na plo­vak, šta­pom bez vo­đi­ca, mo­že bi­ti iz­u­zet­no efi­ka­san, ako ume­mo da oda­be­re­mo pra­vo me­sto, vre­me i pri­hra­nu. Ovih da­na, na Ta­mi­šu i mno­gim dru­gim rav­ni­čar­skim re­ka­ma od­lič­no se lo­vi ra­zna be­la ri­ba

Smuđ je jed­na od gra­blji­vi­ca koju ri­bo­lov­ci­ se­ver­ne he­mis­fe­re najviše ce­ne . Za­to ni­je ni čud­no što je za lov te vrste raz­vi­je­no mno­go va­ra­li­ca. Vo­ble­ri se ve­o­ma mno­go ko­ri­ste i go­to­vo da ne­ma ozbilj­ni­jeg smu­đa­ro­ša ko­ji ne­ma ba­rem de­se­tak fa­vo­ri­ta u znat­no ve­ćoj ko­lek­ci­ji. Pred­sta­vlja­mo vam naj­bit­ni­je os­bi­ne tog tipa ve­štač­kih ma­ma­ca

Za­hva­lju­ju­ći po­volj­nim uslo­vi­ma, ve­ći­na vr­sta be­le ri­be u Dri­ni do­sti­že ka­pi­tal­ne di­men­zi­je. To va­ži i za plo­ti­cu, a pe­ca­nje krup­nih je­din­ki ove vr­ste bo­lo­nje­ze teh­ni­kom je pri­lič­no zah­tev­no, ali i iz­u­zet­no atrak­tiv­no. Naš sa­rad­nik oku­šao se sre­di­nom apri­la na jed­nom od naj­a­trak­tiv­ni­jih i ri­bom naj­bo­ga­ti­jih de­lo­va ve­li­ke i pre­le­pe pla­nin­ske re­ke