U ovom pe­ri­o­du ka­da sko­ro svi u ri­bo­lov ide­mo ve­o­ma ret­ko ili pra­vi­mo pa­u­zu, če­ka­ju­ći pr­ve to­pli­je da­ne, in­ten­ziv­no se raz­mi­šlja o ku­po­vi­ni pri­bo­ra, a mno­gi i oba­ve ve­ći­nu na­bav­ki za pred­sto­je­ću se­zo­nu. Uko­li­ko ste i vi tre­nut­no pre­o­ku­pi­ra­ni tim pi­ta­njem, raz­mo­tri­te pre­po­ru­ke ko­je će vam po­mo­ći da što bo­lje pro­đe­te u tr­go­vi­ni i da što bo­lje opre­mlje­ni kre­ne­te na vo­du

Ogrom­na upor­nost i sprem­nost da pod­no­si­mo eks­trem­ne vre­men­ske pri­li­ke neo­p­hod­ni su uko­li­ko že­li­mo da u naj­hlad­ni­jem pe­ri­o­du go­di­ne hva­ta­mo smu­đa. No to ni slu­čaj­no ni­su je­di­ni, pa ni naj­bit­ni­ji fak­to­ri uspe­ha. Mo­ra­mo zna­ti gde da tra­ži­mo ri­bu u raz­li­či­tim uslo­vi­ma, ko­je mam­ce da joj po­nu­di­mo i ka­ko da uklo­pi­mo sve ele­men­te pri­bo­ra da bi­smo iz­va­di­li ve­ći­nu jedinki ko­je nam uda­re

Uz ma­lo ulo­že­nog vre­me­na i tru­da, mo­že­mo ve­o­ma uspe­šno za­šti­ti­ti va­ra­li­ce sa ko­jih su usled upo­tre­be ogu­lje­ni far­ba i lak. Osim to­ga, one će na­kon ova­kvog tret­ma­na bi­ti i znat­no sjaj­ni­je i iz­gle­da­ti kao no­ve. Za tu ope­ra­ci­ju po­treb­na nam je sa­mo jed­na stvar – akril­ni lak u spre­ju, ko­ji mo­že­mo ku­pi­ti u sva­koj bo­lje snab­de­ve­noj far­ba­ri

U ri­bo­lo­vu če­sto do­bro pro­đe­mo pe­ca­ju­ći na na­čin ko­ji sma­tra­mo naj­bo­ljim za od­re­đe­nu vr­stu, me­sto i do­ba go­di­ne. Ali, ni­je ret­kost ni da pro­me­na uobi­ča­je­nog pri­stu­pa, ne­kad ma­la, a ne­ka­da i dra­stič­na, do­ne­se iz­ne­na­đu­ju­će do­bar ulov. U to se po­sled­njih ne­de­lja uve­rio i naš sve­stra­ni sa­rad­nik iz Ni­ša

Ove zi­me, po­sle du­gog ni­za go­di­na, tem­pe­ra­tu­re su bi­le to­li­ko ni­ske da se na mno­gim vo­da­ma for­mi­rao le­de­ni po­kri­vač do­volj­ne de­blji­ne da se po nje­mu mo­že bez­bed­no ho­da­ti i kroz nje­ga pe­ca­ti. Ve­ći­na lju­bi­te­lja ta­kvog ri­bo­lo­va pri­li­ku je is­ko­ri­sti­la da po­ju­ri štu­ku, a ve­ro­vat­no po pr­vi put u Sr­bi­ji kroz otvor u le­du spu­šte­ni su i fi­der si­ste­mi sa hra­ni­li­ca­ma, ko­ji su do­ne­li ri­bo­lov­ci­ma le­pu za­ba­vu