Ne­mi­nov­na po­tre­ba da se osta­ne na vr­hu on­da ka­da se on jed­nom do­seg­ne, te­ra gi­gan­te in­du­stri­je ri­bo­lov­nog pri­bo­ra da ne­pre­kid­no ra­de na usa­vr­ša­va­nju svo­jih pro­iz­vo­da i na kom­bi­no­va­nju no­vih i sta­rih re­še­nja ra­di pri­vla­če­nja no­vih ku­pa­ca i za­dr­ža­va­nja sta­rih. Sa­znaj­te ka­kvo je iz­ne­na­đe­nje ja­pan­ski gi­gant Shi­ma­no spre­mio za na­red­nu se­zo­nu.

Čak se i naj­i­sku­sni­jim i naj­te­melj­ni­jim ri­bo­lov­ci­ma do­go­di da go­to­vo slu­čaj­no, u tre­nut­ku, do­đu do ne­kog re­še­nja ko­je pot­pu­no pro­me­ni tok ri­bo­lo­va i otvo­ri im no­ve vi­di­ke. Baš to do­go­di­lo se na­šem eks­per­tu za fi­der ka­da mu je u ku­ti­ji osta­la sa­mo jed­na hra­ni­li­ca pri­me­re­na uslo­vi­ma u ko­ji­ma je pe­cao.

Sva­ki iole is­ku­sni­ji va­ra­li­čar sa ve­li­kih te­ku­ći­ca zna ko­li­ko gor­nji kraj reč­ne ade mo­že da bu­de pro­duk­ti­van, po­go­to­vo u naj­to­pli­jem de­lu go­di­ne. Ali ne­ma mno­go onih ko­ji su do de­ta­lja pro­u­či­li ta­kve po­zi­ci­je, a još je ma­nje blin­ke­ra­ša sprem­nih da to zna­nje po­de­le sa dru­gi­ma, kao što je autor knji­ga »Va­ra­li­ča­re­nje na re­ka­ma i je­ze­ri­ma« i »Lov smu­đa va­ra­li­com« uči­nio u ovom sjaj­nom tek­stu.

Kom­bi­na­ci­ja do­bro oda­bra­ne pri­ma­me, re­dov­nog iz­la­že­nja na vo­du i op­ti­mal­no uklo­plje­nih ele­me­na­ta si­ste­ma pret­hod­nih je ne­de­lja re­dov­no da­va­la od­lič­ne re­zul­ta­te u lo­vu ci­pri­ni­da na jed­nom od naj­po­pu­lar­ni­jih de­lo­va DTD ka­na­la u Bač­koj. Sa­znaj­te ka­ko je naš vr­sni fi­de­raš tu lo­vio sa svo­jom eki­pom.

Po­sled­njih go­di­na, pa­ra­lel­no sa pri­met­nim i stal­nim pa­dom broj­no­sti sko­ro svih do­ma­ćih vr­sta ri­ba, ra­ste me­đu ov­da­šnjim ri­bo­lov­ci­ma in­te­re­so­va­nje za sport­ske na­či­ne lo­va tol­sto­lo­bi­ka. Pred­sta­vlja­mo vam tek­stom, ski­com i fo­to­gra­fi­ja­ma je­dan od naj­jed­no­stav­ni­jih na­či­na, ko­ji je pri tom pro­ve­re­no efi­ka­san.