Osim va­ra­li­čar­ca, za pe­ca­nje fa­jer­bol gla­va­ma neo­p­hod­ni su nam od­go­va­ra­ju­ći sta­ci­o­nar­ni če­krk ili mul­ti­pli­ka­tor, stru­na, pred­vez i dži­go­vi adekvatne te­ži­ne, sa jed­no­kra­kom i do­dat­nom tro­kra­kom udi­com, na saj­li od ma­te­ri­ja­la ot­por­nog na oštre zu­be pre­da­to­ra. A sve to tre­ba i do­bro da uklo­pi­mo, ka­ko bi­smo bi­li mak­si­mal­no efi­ka­sni.

Ma­lo je ri­bo­lo­va­ca ima­lo pri­li­ku da vi­di ta­kav pri­zor – vo­da na pro­sto­ru po­vr­ši­ne ne­ko­li­ko sto­ti­na kva­drat­nih me­ta­ra vri od bez­broj­nih ci­po­la, u ko­je se sva­ki čas za­le­ću so­mo­vi, ne­ret­ko du­gi i pre­ko dva me­tra, pri tom plju­ska­ju­ći re­po­vi­ma po po­vr­ši­ni u si­lo­vi­tim na­le­ti­ma, ko­ji­ma na­sto­je da se za krat­ko vre­me što vi­še naj­e­du.

Pi­ta­nje br­zog pri­vla­če­nja ci­pri­ni­da na hra­nje­no me­sto, za­dr­ža­va­nja na nje­mu i uspe­šnog pod­sti­ca­nja na je­lo tim je va­žni­je što ma­nje vre­me­na ima­mo na ras­po­la­ga­nju. A ako uz to pri­ma­mu mo­ra­mo br­zo spre­mi­ti, eto iza­zova vi­še.

Ne­po­volj­nu si­tu­a­ci­ju mo­že­mo uči­ni­ti ne­što bo­ljom i ostva­ri­ti pri­sto­jan ulov upr­kos te­škim okol­no­sti­ma, ali mo­ra­mo obra­ti­ti pa­žnju na niz sit­ni­ca, ko­je u uslo­vi­ma ve­li­ke vi­dlji­vo­sti po­sta­ju iz­u­zet­no bit­ne.

Je­dan od naj­u­spe­šni­jih i naj­ce­nje­ni­jih evrop­skih va­ra­li­ča­ra u no­vom se­ri­ja­lu tek­sto­va ot­kri­va sve što tre­ba da zna­te o fa­jer­bol dži­go­va­nju, teh­ni­ci ko­ja je svo­jom efi­ka­sno­šću i jed­no­stav­no­šću na­pre­čac osvo­ji­la štu­ka­ro­še i smu­đa­ro­še iz mno­gih za­pad­no­e­vrop­skih ze­ma­lja.