Štampa

Ve­o­ma je te­ško na­ći ri­bo­lov­ca ko­ji ne­ma vi­še kom­bi­na­ci­ja šta­po­va i ma­ši­ni­ca za sva­ku teh­ni­ku ko­ju upra­žnja­va. Isto­vre­me­no, sko­ro svi ma­šta­mo o pro­na­la­že­nju ta­kvog se­ta ko­jim će­mo mo­ći da lo­vi­mo sve (ili sko­ro sve) ri­be ko­je ju­ri­mo, na svim (ili sko­ro svim) vo­da­ma na ko­je ide­mo. To je te­ško ostvar­lji­vo, ali uz ma­lo od­ri­ca­nja i pri­la­go­đa­va­nja ni­je ne­mo­gu­će

Ve­ći­na ri­bo­lo­va­ca po­čet­kom to­pli­jeg de­la go­di­ne sko­ro sve mir­ne vr­ste ri­ba, pa i ba­bu­šku, pre­te­žno lo­vi na me­sne mam­ce (cr­vi­će, pin­ki­je, gli­ste...). Ma­lo ko­me uop­šte pad­ne na pa­met da pro­ba da pe­ca na ku­va­nu pše­ni­cu, iako je to ma­mac ko­ji mo­že da­ti iz­u­zet­ne re­zul­ta­te

Kao re­la­tiv­no mla­da teh­ni­ka, fi­der još uvek do­no­si do­sta ino­va­ci­ja. Ne­ke od njih se ne pri­me i br­zo odu u za­bo­rav, ali ima i onih ko­je evi­dent­no po­ve­ća­va­ju efi­ka­snost ova­kvog na­či­na ri­bo­lo­va i olak­ša­va­ju pre­zen­ta­ci­ju. Hra­ni­li­ce za ri­bo­lov na ve­ćim ra­sto­ja­nji­ma bez ika­kve di­le­me spa­da­ju u ovu dru­gu gru­pu

Je­dan od naj­po­pu­lar­ni­jih ri­bo­lov­nih te­re­na u Bač­koj ove go­di­ne neo­če­ki­va­no je oži­veo ne­što ra­ni­je ne­go ina­če. Usred lo­vo­sta­ja na smu­đa pro­ra­di­la je naj­o­mi­lje­ni­ja ri­ba mno­gih ka­nal­skih plov­ka­ro­ša i du­bin­ka­ša – »zla­ti­ca«!

U ovom de­lu se­zo­ne, ve­ći­na štu­ka­ro­ša ori­jen­ti­še se na ba­re i ka­na­le, dok za­po­sta­vlja­ju re­ke, iako po­sto­ji re­al­na mo­guć­nost da se i na nji­ma ova gra­blji­vi­ca le­po lo­vi ako su hi­dro­lo­ški i vre­men­ski uslo­vi po­volj­ni, a ri­bo­lo­vac spre­man da ig­no­ri­še jur­nja­vu za pre­da­to­ri­ma či­je je pri­su­stvo na iz­gled­nim po­zi­ci­ja­ma uoč­lji­vi­je

Pr­ve ne­de­lje pro­le­ća je­dan su od naj­i­zgled­ni­jih de­lo­va se­zo­ne za lov krup­ne ba­bu­ške. Ali to uop­šte ne zna­či da je ta­kve ri­be la­ko ci­lja­no lo­vi­ti. Po­treb­no je če­sto do­sta tru­da da bi­smo ih pro­na­šli, is­ku­stva i zna­nja – ka­ko bi­smo oda­bra­li naj­bo­lji pri­bor i op­ti­mal­nu pre­zen­ta­ci­ju, a on­da i ma­lo sre­će da se na pra­vom me­stu na­đe­mo u pra­vo vre­me