Štampa

Prak­tič­no u sa­mom cen­tru Be­o­gra­da ri­bo­lov­ci su odav­no pro­na­šli ne­ko­li­ko svo­jih oaza, u ko­ji­ma ih ima ma­nje ili vi­še pre­ko ce­le go­di­ne. Kod sa­mog Bran­ko­vog mo­sta se naj­bo­lje pe­ca u zim­skim me­se­ci­ma, ka­da se ri­ba tu naj­ma­sov­ni­je gru­pi­še, ali to me­sto ume da ob­ra­du­je i to­kom naj­to­pli­jeg pe­ri­o­da

Sve vi­še ri­bo­lo­va­ca u to­pli­jem de­lu go­di­ne ve­li­ki broj iz­la­za­ka po­sve­ću­je lo­vu tol­sto­lo­bi­ka, ka­ko du­bin­skim me­to­dom, ta­ko i na plo­vak. Ovog pu­ta naš stal­ni sa­rad­nik opre­de­lio se za od­la­zak na Ti­su kod Kni­ća­ni­na i pe­ca­nje bo­lo­nje­ze teh­ni­kom. I jed­no i dru­go po­ka­za­lo se kao pun po­go­dak

U na­šim vo­da­ma se sva­ki klen te­žak pre­ko ki­lo­gra­ma mo­že sma­tra­ti tro­fej­nim, a ve­ći­na ri­bo­lo­va­ca ne mo­že se po­hva­li­ti ni­jed­nim ulo­vom od 1,5 kg u ka­ri­je­ri. O to­me da će u jed­nom da­nu uhva­ti­ti tri dvo­ki­la­ša, Ni­dža ve­ro­vat­no ni­je ni sa­njao

Ka­da jed­na od naj­broj­ni­jih i naj­pro­ždr­lji­vi­jih ri­ba ve­štač­ki une­tih u na­še vo­de za­leg­ne na hra­nje­no me­sto, lov dru­gih vr­sta če­sto po­sta­je ne­mo­guć. Ipak, ovog pu­ta su naš sa­rad­nik i nje­gov ko­le­ga pro­na­šli na­čin ka­ko da pot­pu­no za­o­bi­đu bo­dlji­ka­ve na­pa­sni­ke ve­li­či­ne ma­log pr­sta i le­po se na­pe­ca­ju

Do­bar štap za lov štu­ke ve­štač­kim mam­ci­ma tre­ba­lo bi da bu­de isto­vre­me­no jak i ži­lav, ka­ko bi­smo nji­me mo­gli da ba­ca­mo i vo­di­mo i 40-50 te­ške va­ra­li­ce i da iza­đe­mo na kraj sa borv­be­nim ri­ba­ma te­škim i pre­ko 5 kg, če­sto na sku­če­nom i kr­še­vi­tom pro­sto­ru, a da isto­vre­me­no bu­de ela­sti­čan, ne pre­vi­še te­žak i da uz to ni­je pa­pre­no skup. Ovo­ga pu­ta pred­sta­vlja­mo vam dvo­de­lac ko­ji u ve­li­koj me­ri is­pu­nja­va sve ne­tom po­bro­ja­ne zah­te­ve

Je­dan od pi­o­ni­ra fi­der ri­bo­lo­va kod nas i autor kult­nog DVD-ija o mo­der­nom pe­ca­nju sa hra­ni­li­com, eks­klu­ziv­no za či­ta­o­ce na­šeg li­sta ot­kri­va ka­ko sva­ko mo­že da br­zo i bez ika­kvog tro­ška na­pra­vi od­lič­ne hra­ni­li­ce ko­je se pu­ne cr­vi­ći­ma