Štampa

Lov mir­nih ri­ba na Ti­si pri­vla­či sve ve­ći broj plov­ka­ro­ša i fi­de­ra­ša, ne sa­mo zbog obi­lja be­le ri­be u ovoj re­ci, već pre sve­ga zbog to­ga što su, uz pra­vi­lan iz­bor me­sta, pri­hra­ne i pre­zen­ta­ci­je, mo­gu­ći i obil­ni ulo­vi tol­sto­lo­bi­ka, kog sve vi­še ko­le­ga i ci­lja­no pe­ca

Ve­ći­na slat­ko­vod­nih ri­bo­lo­va­ca to­kom go­di­šnjeg od­mo­ra na mo­ru ili ne pe­ca ili za­ba­ci tek ne­ki put, re­da ra­di, bez ika­kvih am­bi­ci­ja, uglav­nom sma­tra­ju­ći da je pe­ca­nje na mo­ru mno­go dru­ga­či­je od sve­ga onog na šta su navikli i da le­ti sa oba­le ni­je na­ro­či­to pro­duk­tiv­no. Me­đu­tim, ako una­pred pri­ku­pe in­for­ma­ci­je o te­re­nu na ko­ji idu, po­ne­su od­go­va­ra­ju­ći pri­bor, pro­u­če si­tu­a­ci­ju i po­tru­de se, mo­gu se na­u­ži­va­ti i u le­to­va­li­šti­ma, usred tu­ri­stič­ke se­zo­ne

Si­li­kon­ske gla­vi­nja­re po­sta­le su po­sled­njih go­di­na je­dan od naj­po­pu­lar­ni­jih ve­štač­kih ma­ma­ca u kru­go­vima na­ših ri­bo­lovaca. Ko­ri­ste se za lov svih slat­ko­vod­nih pre­da­to­ra, a po­seb­no su se efi­ka­snim po­ka­za­le za reč­nog smu­đa, ko­ji ove va­ra­li­ce kom­pakt­nog te­la i sna­žne vi­bra­ci­je do­ži­vlja­va kao ve­li­ki i pri­ma­mljiv plen

Pe­ca­nje ve­ći­na nas pre sve­ga po­ve­zu­je sa od­la­skom u pri­ro­du, da­le­ko od grad­ske vre­ve. Na ma­lo po­se­će­nim te­re­ni­ma, na ko­ji­ma je ri­ba ne­u­zne­mi­ra­va­na, oče­ku­je­mo i naj­bo­lje ulo­ve. Ali, i ri­bo­lov usred ve­le­gra­da mo­že bi­ti ve­o­ma pro­duk­ti­van, ako mu pri­stu­pi­mo na pra­vi na­čin

Mo­de­ran di­zajn u ovom slu­ča­ju ni­je zam­ka iza ko­je se kri­ju pla­stič­ni de­lo­vi i sla­ba­šna ma­ši­ni­ca. Hart N. 3.0 je u pot­pu­no­sti na­pra­vljen od me­ta­la, a po ka­pa­ci­te­tu, pre­no­snom od­no­su i kon­struk­ci­ji pri­me­ren je ra­znim vi­do­vi­ma sred­njeg va­ra­li­ča­re­nja

Krat­ki va­ra­li­čar­ski iz­la­sci tra­že od ri­bo­lov­ca mak­si­mal­nu kon­cen­tra­ci­ju, po­kre­tlji­vost i što ra­ci­o­nal­ni­je ko­ri­šće­nje vre­me­na. A to pod­ra­zu­me­va i da ne no­si­mo pre­vi­še pri­bo­ra. Je­dan od na­ših naj­u­spe­šni­jih smu­đa­ro­ša tvr­di da sve što mu tre­ba za ne­ko­li­ko sa­ti pe­ca­nja sta­je u dže­po­ve pr­slu­ka