Je­dan od naj­ce­nje­ni­jih i naj­pro­da­va­ni­jih čekrka iz zlatnog do­ba legendarne francuske firme još uvek pri­vla­či pažnju ri­bo­lo­va­ca i ima mno­go obo­ža­va­la­ca, ne sa­mo me­đu ko­lek­ciona­ri­ma već i me­đu onim ri­bo­lovci­ma ko­ji vo­le da pe­ca­ju vre­mešnim ali još uvek maksi­malno pouz­da­nim pri­bo­rom

U prvom delu zi­me, smuđ je na ve­ći­ni te­re­na na ve­li­kim re­ka­ma ra­dio pri­lič­no sla­bo. Je­di­no se u kon­ti­nu­ite­tu mo­gao dobro pe­ca­ti na Du­na­vu kod Apa­ti­na i Bez­da­na. Ali, ni tu ga ni­su svi hva­ta­li jedna­ko uspešno i na sve mamce. Va­ra­li­ča­ri su naj­bo­lje pro­la­zi­li na dub­ljim me­sti­ma sa izraženim re­lje­fom, na spo­ro vo­­đe­ne dži­go­ve

Reprezentativac Srbije u fideru u svom prvom odlasku na jedan od izglednih te­re­na u Ho­lan­di­ji sna­šao se vi­še ne­go dobro. Uz ma­lo raspitivanja, dobru pripremu, preciznu prezentaciju i do­bar izbor pri­bo­ra, pri­hra­ne i mamca, ostva­rio je ulov za pri­ču i du­go pam­će­nje

Većina skobaljaša u ovom periodu peca na mestima sa velikom koncentracijom ribe, ne obazirući se na gužvu na obali i ni ne pomišljajući da potraži neko mirno i skrovito mesto. Naš saradnik opredelio se baš za taj pristup, kom malo ko pribegava, i to mu se i te kako isplatilo

Šta se dešava kada jedan od najuspešnijih fideraša sa Zapadne Morave posle više uzastopnih izlazaka u kojima je prosto razbijao mrenu odluči da za promenu pokuša da peca skobalja, a u omiljenom zimovniku naleti na jato klenova raspoloženih za jelo, ali i nadmudrivanje.