Štampa

Je­ze­ro Će­li­je, iz kog se Kru­še­vac snab­de­va pi­ja­ćom vo­dom, jed­na je od omi­lje­nih de­sti­na­ci­ja plov­ka­ro­ša i du­bin­ka­ša iz Šu­ma­di­je i okol­nih kra­je­va. Po­seb­no je po­zna­to po obi­lju be­le ri­be, uklju­ču­ju­ći i de­ve­ri­ku, zbog ko­je mno­gi do­la­ze na ovu aku­mu­la­ci­ju. Ali, čak i naj­ve­šti­jim i naj­bo­ljim po­zna­va­o­ci­ma ove vo­de ret­ko se de­ša­va da u se­ri­ji hva­ta­ju ova­ko krup­ne ri­be kao naš sa­rad­nik

Ce­ne pe­ca­ro­škog pri­bo­ra vr­lo su ša­ro­li­ke, ali se ši­rom sve­ta, pa i kod nas, naj­vi­še ku­pu­je onaj iz ni­žih i sred­njih ce­nov­nih ka­te­go­ri­ja. Ovo­ga pu­ta pred­sta­vlja­mo vam ma­ši­ni­cu ko­ja sta­je 4.800 di­na­ra, a upo­tre­blji­va je za raz­li­či­te vi­do­ve sred­njeg i sred­nje-te­škog slat­ko­vod­nog ri­bo­lo­va

Pe­le­ti svih ve­li­či­na se iz go­di­ne u go­di­nu sve vi­še ko­ri­ste za pri­hra­nji­va­nje ri­ba, ka­ko u pe­ca­nju na plo­vak, ta­ko i u mo­der­nom ri­bo­lo­vu sa hra­ni­li­com. Oni naj­ma­nji su naj­o­se­tlji­vi­ji, pa mo­ra­mo po­seb­no vo­di­ti ra­ču­na da ih to­kom pri­pre­me ne na­kva­si­mo pre­vi­še, jer ta­ko po­sta­ju ne­u­po­tre­blji­vi za fi­der. Evo ka­ko da iz­vu­če­te mak­si­mum iz njih

Ba­bu­ška spa­da u sva­što­je­de ri­be i mo­gu­će ju je lo­vi­ti na vi­še vr­sta ma­ma­ca, če­sto čak i isto­vre­me­no. Ipak, ne­ki su joj do­ka­za­no dra­ži od dru­gih, a na to po­go­to­vo tre­ba obra­ti­ti pa­žnju po­čet­kom se­zo­ne, ka­da po­sto­je re­al­ne šan­se za ulov iz­ra­zi­to krup­nih je­din­ki

Za­hva­lju­ju­ći to­me što je ote­ža­nje po­sta­vlje­no is­pod va­ra­li­ce, mon­ti­ra­ne na udi­cu oka­če­nu di­rekt­no na glav­nu stru­nu pod uglom od oko 90 ste­pe­ni, drop-šot si­stem omo­gu­ća­va vr­lo spe­ci­fič­nu pre­zen­ta­ci­ju, ve­o­ma efi­ka­snu u ne­kim si­tu­a­ci­ja­ma, a po­ne­kad i ne­nad­ma­šnu

Spoj je je­dan od naj­va­žni­jih i naj­o­se­tlji­vi­jih de­lo­va sva­kog pe­ca­ro­škog šta­pa. Kod va­ra­li­ča­ra­ca, mu­ši­ča­ra­ca i dvo­del­nih i tro­del­nih mo­de­la za raz­li­či­te va­ri­jan­te du­bin­skog ri­bo­lo­va pri­me­nju­ju se da­nas če­ti­ri ti­pa spo­je­va. Evo šta tre­ba zna­ti o nji­ma i na šta obra­ti­ti pa­žnju pri iz­bo­ru i ku­po­vi­ni šta­pa