Štampa

Spu­šta­ju­ći se niz re­ku i dr­že­ći si­stem sa va­ra­li­com ili ke­de­rom bli­zu dna, te ga po­vre­me­no odi­žu­ći i spu­šta­ju­ći, sva­ko mo­že da tu i ta­mo uhva­ti po­ne­kog smu­đa. Ali, da bi ulo­vi bi­li re­dov­ni, mo­ra­mo zna­ti šta ra­di­mo, gde i ka­ko.

Su­prot­no ši­ro­ko ras­pro­stra­nje­nom uve­re­nju, pe­ca­nje na ko­mer­ci­jal­nim re­vi­ri­ma ni­je uvek la­ko i jed­no­stav­no. Čak i ka­da je vo­da pre­pu­na ri­be, če­sto je po­treb­no do­bro se po­tru­di­ti da bi­smo je pri­ma­mi­li i na­ve­li da se hra­ni onim što smo oka­či­li na udi­cu.

Ada Ci­gan­li­ja ni­je ni­ma­lo la­ka vo­da za pe­ca­nje iz ni­za raz­lo­ga. Ali baš u to­me lju­bi­te­lji naj­po­zna­ti­jeg i naj­po­se­će­ni­jeg be­o­grad­skog je­ze­ra na­la­ze do­dat­ni mo­tiv za pe­ca­nje i je­dva če­ka­ju je­sen ka­ko bi se oku­ša­li u zah­tev­nom ali za­bav­nom nad­mu­dri­va­nju sa krup­nim de­ve­ri­ka­ma i le­pim ban­da­ri­ma.

Naš eks­pert za fi­der ri­bo­lov pred­sta­vlja vam je­dan ce­nom pri­stu­pa­čan štap sred­nje sna­ge, pri­men­ljiv u raz­li­či­tim uslo­vi­ma i na vo­da­ma ra­znih ti­po­va, odsko­ra do­stu­pan na srp­skom tr­ži­štu

Ključ uspe­ha u lo­vu smu­đa ne­ret­ko je u na­la­že­nju pra­vog me­sta i pre­zen­ta­ci­je ko­ja na nje­mu da­je naj­bo­lje re­zul­ta­te. Ovo­ga pu­ta, autor knji­ge »Smuđ – ple­me­ni­ti pre­da­tor« ot­kri­va ko­je po­zi­ci­je da­ju ri­bu u raz­li­či­tim de­lo­vi­ma go­di­ne i ka­ko na nji­ma tre­ba lo­vi­ti

Reč­ni ša­ran je je­dan od naj­te­žih pro­tiv­ni­ka ko­je mo­že­mo ima­ti u ri­bo­lo­vu na na­šim vo­da­ma. Ali pra­vi po­sve­će­ni­ci, ko­ji ne ža­le vre­me­na ni tru­da, na­đu na­čin da ga pri­vu­ku i uhva­te. Dvo­ji­ca od njih ot­kri­va­ju vam taj­ne ko­je su im do­ne­le vr­lo le­pe ulo­ve u ovoj nat­pro­seč­no te­škoj go­di­ni